Haber

İskenderun’da depremzedeler 164 metrelik ‘yüzen otelde’ ağırlanıyor

Miray Cruises tarafından satın alınan Bahama bayraklı 164 metre uzunluğunda ve 23 metre genişliğindeki “Gemini” isimli gemi, insani yardım malzemelerinin boşaltılmasının ardından depremzedelerin konaklaması için hazırlandı.

YÜZER OTELDEKİ ODAYA ​​SEVK EDİLDİ

Otobüslerle yerlerinden alınan depremzedeler, kayıt altına alındıktan sonra “yüzen otel”deki odalarına uğurlandı. İlk konukları Enerji ve Olağan Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez karşıladı. Gemi, çocuk oyun alanları, doktor, restoran ve kütüphane gibi birçok imkanla afetzedelere ev sahipliği yapıyor.

“200 KİŞİYLE HİZMET VERECEĞİZ”

Operasyon Müdürü Deniz Bayram, depremzedeler için sıcak bir yuva ortamı hazırlamaya çalıştıklarını söyledi. Uçakta sağlık çalışanlarının bulunduğunu ve depremzedelere günde 3 öğün yemek, sıcak su ve banyo imkanlarının sağlandığını ifade eden Bayram, “Odalarımız 5 yıldızlı otel seviyesinde. Kendilerini hissettirmeye çalışacağız. Sanki evlerinde yaşıyormuş gibi her türlü şartı sunarak gemimizde yaklaşık 200 personelimiz ile hizmet vereceğiz.” Geminin organizasyonundan sorumlu olan Vahit Şimşek, gemiye gelen kişilerin otele gittiklerinde hizmet aldıkları gibi bu hizmetlerden yararlanacaklarını belirtti.

“TÜM İHTİYAÇLARINIZDA YANINIZDA OLMAK İÇİN VARIZ”

Kötü günler geçiren insanların yaralarını sarmak için gece gündüz çalışacaklarını vurgulayan Şimşek, “Evini, evladını, anasını, babasını kaybeden bu insanların her türlü ihtiyaçları için yanlarında olmak için buradayız. Yemek servisimiz olacak ama ihtiyaçlarına göre kendilerine sıcak ve soğuk içecek ikramı yapılacak.” dedi.

Acının yurdun her yerinde hissedildiğini dile getiren Şimşek, bugünlerde yardımlaşma, dayanışma ve birlikte bir şeyler yapma ruhunun yeniden görüldüğünü sözlerine ekledi.

“GEMİYİ DUYDUK, AKŞAM TOPLANDIK, BURAYA GELİYORUZ”

Gemide ağırlanan afetzedelerden Dürdane Yıldız, zor koşullardan çıkıp sıcak bir ortama kavuşmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Günlerdir büyük bir bunalım yaşadıklarını anlatan Yıldız, şunları söyledi; “Allah milletimize böyle büyük acılar yaşatmasın inşallah. Bu süreçte oğlumu, kızımı ve gelinimi Antalya’ya gönderdik. Biz de toprak bir eve sığındık, 2 hafta orada kaldık. 2 gün dışarıdaydık yağmurdaydık geminin sesini duyduk akşam toparlandık buraya geldik atmosfer çok güzel sıcak ilgi çok güzel ilk geldiğimizde hissettik Sağ olsunlar eşyalarımızı bile taşımadılar. 2 saattir buradayız her şey çok güzel.”

“BÖYLE HİZMET OLUŞTURULUR”

Ailesiyle birlikte gemide kalan İbrahim Kürkçü de deprem sırasında çok kötü şeyler yaşadıklarını ifade etti. Evlerinin yıkılacağını düşündüğünü söyleyen Kürkçü, “İyi ki yıkılmadı ama ev hasarlı giremiyoruz. Geminin geleceğini duyduk başvurduk. 95 yaşında babam var. . ifadesini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

--
Başa dön tuşu