Ekonomi

VİOP güne yükselişle başladı

Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası’nda (VİOP) Haziran vadeli BIST 30 endeksine dayalı sözleşme yüzde 0,5 artışla güne 6.101,75 puandan başladı.

Açılış seansında, Haziran vadeli işlem sözleşmesi bir önceki seans kapanışının yüzde 0,5 üzerinde 6.101,75’ten işlem gördü.

Dün satış rotası izleyen endeks kontratı, normal seansı önceki kapanışının yüzde 1,7 altında 6.074,00 puandan kapattı. Endeks kontratı akşam seansında 6.094,25 puana yükseldi.

Direnç konumunda 6.200 ve 6.300 puan

Analistler, dün ABD Merkez Bankası’nın (Fed) politika faizini yüzde 5-5,25’te sabit tutmasının ardından küresel borsalarda sınırlı da olsa olumlu bir seyir gözlendiğini, bugün gözler Avrupa Merkez Bankası’nın para politikası kararlarında. Banka (ECB). çevrildiğini söyledi.

Para piyasalarındaki fiyatlamalara göre bugün ECB’nin politika faizini 25 baz puan artıracağı kesinleşirken, politika metninde ve ECB Başkanı’nın açıklamalarında önümüzdeki döneme ilişkin olası ipuçları yatırımcıların odağında. Lagarde.

Fed Lideri Jerome Powell toplantının ardından yaptığı açıklamada, Fed yetkililerinin tamamına yakınının bu yıl bazı ek faiz artırımlarının enflasyonu zamanında yüzde 2’ye düşürmek için uygun olacağını düşündüklerini ve Temmuz toplantısı hakkında bir karar almadıklarını belirtti. .

Bu gelişmelerin ardından para piyasalarında fiyatlamalarda Fed’in Temmuz ayı toplantısında 25 baz puanlık faiz artırımına gideceğine dair beklenti yüzde 70’e yükselirken, Banka’nın faiz artırım döngüsünü 2020’de tamamlayabileceğine dair de sınırlı bir öngörü bulunuyor. yüzde 5,50-5,75 seviyesinde.

Analistler, bugün yurt içinde bütçe dengesi ve konut satış endeksinin yanı sıra yurt dışında ECB’nin faiz kararı ve Lagarde’nin açıklamalarının yanı sıra Euro Bölgesi’nde dış ticaret istikrarı, ABD’de kapasite kullanım oranı ve sanayi üretiminin takip edileceğini belirtti. Endeks sözleşmesi açısından ise 6.000 ve 5.900 seviyelerinin ana pozisyonda, 6.200 ve 6.300 puanların ise direnç konumunda olduğuna dikkat çekti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu