Haber

İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi’nde yemek sorunu tepkilere neden oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açılışını yaptığı İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi’nde işçilere verilen yemeğin yetersiz olması yankılara neden oldu. Birlik Sıhhat Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol, görev yapan sağlık çalışanlarına menüde tavuk tantuni bulunmasına rağmen “lavaşta soğan” verildiğini belirterek, “Dün akşam Şehir Hastanesi’ndeki yemekle ilgili sorun sendikamıza ulaştı. Yeterli yiyecek olmadığı ve yiyecek sıkıntısı olduğuna dair bir rapor sunuldu.” “Şehir Hastanesi’nde yiyecek sıkıntısı, hastanenin açıldığı günden bu yana devam ediyor. Sunulan yemek tam anlamıyla ekmek arası soğan şeklinde” dedi.

İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi’nin hasta kabulüne başladığı günden bu yana artan sorunlara gıda sorunları da eklendi. Menüde tavuk tantuni olmasına rağmen yemeğin yeterli miktarda servis edilmemesi ve birçok personele lavaşın içine az miktarda tantuni ve soğan verilmesi tepkilere neden oldu.

Konuyla ilgili Anka Haber Ajansı’na konuşan Birlik Sağlık Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol, şunları söyledi:

“Geçen akşam Şehir Hastanesi’ndeki yemekle ilgili sorun sendikamıza ulaştı. Ayrıca bize de yeterli yemek olmadığı ve yemeklerin yetersiz olduğu yönünde ihbar iletildi. Hatta şehir hastanesinde yemek fikri de gündeme geldi. Şehir Hastanesi’nde hizmet açıldığı günden bu yana devam ediyor, kafeterya sayısının az olması çalışanların yemek yiyememesi anlamına geliyor, kuyrukta çok uzun süre bekledikleri, hatta bazen yemek yemeden birimlerine döndükleri yönünde bize sürekli gelen şikayetler var. Servis edilen yemeğin tam anlamıyla ekmeğin ortasında soğan şeklinde olması, gıda sorununun ne kadar büyük olduğunu ortaya koyuyor.

“Yapılması gereken, yemek hizmetlerinin halk tarafından sağlanmasıdır.”

Tabii sadece şehir hastanelerinde değil devlet hastanelerinde de maalesef yemeklerin özelleştirilmesiyle bu sorun yıllardır devam ediyor. Bir marulla 20 salata yapılabileceği gibi kahvaltıda 3-5 zeytin de servis edilebilir. Yıllardır bunun için çabalıyoruz. Gıda konusunda da yapılması gereken, yemek hizmetlerinin halk tarafından sunulmasıdır. Yani hastanelerimizin kafeteryalarının yeniden açılması, ne yediğimizi, ne içtiğimizi bilmemiz gerekiyor. Hastanelerdeki yemeklerin içinde ne olduğunu, kalitesinin ne olduğunu bilmemiz ne yazık ki mümkün değil. Yeterli denetimin yapılmadığını düşünüyoruz. Bu nedenle gıdanın bir an önce millileştirilmesinde büyük fayda var. Çünkü sağlık çalışanlarımız 7/24 hizmet veriyor. Hastalarımız da o yemeklerden aynı şekilde faydalanıyor. “Sağlık Bakanımızı bu gıda sıkıntısının çözümünde görev almaya davet ediyoruz.”

altintasajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu