Ekonomi

Petrolde Çin’in olumlu etkisi sürüyor

Petrol, Çin’in Covid-19 kısıtlamalarının daha da gevşetildiğine dair işaretler ve kritik Kuzey Amerika boru hattının kapalı kalmasıyla ikinci günde yükseldi.

ABD ham petrolü Pazartesi günü yüzde 3’ü kapattıktan sonra varil başına 74 dolara yükseldi.

Çin’in ABD büyükelçisi, ülkenin kısıtlamaları gevşetmeye ve yakında daha fazla uluslararası yolcuyu ağırlamaya devam edeceğini söyleyerek dünyanın en büyük petrol ithalatçısında talep umutlarını artırdı.

Çin, sıfır vaka politikasını hızla kaldırıyor, ancak vakalardaki artış, kış boyunca enerji tüketimiyle ilgili bazı endişeleri artırdı. Ekonomistler ayrıca Çin’in büyümeyi desteklemek için maliye ve para politikasını gevşetmesini bekliyor.

Singapur’daki Mizuho Bank Asya Ekonomisi ve Strateji Lideri Vishnu Varathan, “Yeniden açılma ve buna eşlik eden daha yüksek petrol talebi tahmini, büyümedeki yavaşlama korkularını gölgede bırakacak. Ekonomik toparlanmayı başlatan koordineli politika teşviki de var” dedi.

Ham petrol, küresel ekonomik görünüme ilişkin endişeler ve petrol piyasasındaki zayıf likiditenin fiyat oynaklığını artırmasıyla, 2019 ortasından bu yana ilk kez üç ayda bir aşağı yukarı geriliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu