Haber

Perinçek: Filistin’in Zaferini Paylaşalım

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, birçok NATO üyesi ülkenin İsrail’i desteklediğini belirterek, “Filistin kahramanlığının, Filistin direnişinin, Filistin fedakarlığının ve Filistin erdemlerinin yanındayız. Filistin halkının mutlaka zafere ulaşacağına eminim, paylaşalım” dedi. bu zafer.” söz konusu.

Perinçek, partisinin İstanbul İl Başkanlığı’nda Genel Başkan Yardımcısı Ethem Sancak, Merkezi Propaganda Bürosu Lideri Çağdaş Cengiz ve Filistin Dayanışma Derneği (FİDDER) yöneticileriyle birlikte basın açıklaması yaptı.

Konuşmasına Filistin halkını selamlayarak başlayan Perinçek, NATO ve emperyalist devletlerin İsrail zulmünü desteklediğini ve Filistin direnişinin düşmanı olduğunu söyledi.

NATO’nun Türkiye’nin de düşmanı olduğunu öne süren Perinçek, ABD’nin NATO’nun ağabeyi olduğunu, Türkiye’ye yönelik ilk tehdidin arkasında ABD ve İsrail’in olduğunu ifade etti.

ABD’nin Ege kıyısında namlularını Türkiye’ye çevirdiğini değerlendiren Perinçek, ABD Lideri Joe Biden’ın 2019 yılında imzaladığı resmi belgelerde Türkiye düşmanlığını beyan ettiğini, Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyindeki varlığının “alışılmışın dışında” değerlendirildiğini söyledi. ” ve ABD tarafından “olağanüstü”. Tehdit olarak görüldüğünü belirtti.

MOSSAD ve İsrail hükümetinin belgelerinde Türkiye’nin Batı Asya’daki bir numaralı tehdit olarak ilan edildiğini belirten Perinçek, “İsrail neden Türkiye’yi bir numaralı tehdit olarak görüyor? Çünkü İsrail’in bölgemizdeki stratejik hedefi, kontrol altındaki ikinci İsrail’dir.” sözde Kürdistan’ın adıdır.” “Bu bir hayal ama İsrail’in Türkiye düşmanlığının en önemli kanıtı. Dolayısıyla bugün İsveç’in NATO’ya kabulünü onaylamak NATO’ya ve Filistin’e ihanettir.” söz konusu.

Milletvekillerine, İsveç’in NATO’ya katılımına ilişkin Meclis’e gönderilen Cumhurbaşkanlığı tezkeresini kabul etmemeleri çağrısında bulunan Perinçek, “Tüm milletvekillerimize tek tek çağrıda bulunuyoruz. Geleceğinizde çocuklarınıza kara bir miras bırakmayın. Kabul edin.” NATO’nun doğuya ve kuzeye doğru genişlemesi.” “Yapmıyoruz. Bu hem Filistin’e ihanettir hem de Türkiye’nin bölgemize ve dünyaya olan inancını kaybetmesine, dostlarını kaybetmesine neden olur.” dedi.

İsrail’in kara savaşına hazırlandığını belirten Perinçek, şunları kaydetti:

“Filistin’i tehdit edenler, Filistin’de zulmedenler, zulme ortak olanlar da Türkiye’yi hedef alıyorlar, Türkiye’ye zulme hazırlanıyorlar. Bunlar PKK’ya, FETÖ’ye destek verenlerdir. O yüzden hepimiz Filistinliyiz. Filistin kahramanlığı , Biz Filistin direnişinin, Filistin fedakarlığının ve Filistin’in erdemlerinin yanındayız. Ve eminim ki Filistin halkı mutlaka zafere ulaşacaktır. Gelin bu zaferi paylaşalım. Sayın Başkan, Büyük Millet Meclisi, Filistin’in zaferini paylaşalım. , insanlığın zaferleri. Amerika’nın yenilgilerini, utançlarını ve rezaletlerini paylaşmayalım.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu