Teknoloji

OpenAI, ChatGPT’ye Yeni Sohbet Özelliği Getiriyor

OpenAI şirketi, GPT’lerin kullanımını yaygınlaştırmak için kullanıcıların sohbet penceresinden ChatGPT’leri aramasına izin veriyor.

OpenAI şirketinin GPT’lerin uygulama mağazası olan GPT Store’u açtığını gördük. GPT’lerin kullanımını yaygınlaştırmak için OpenAI artık kullanıcıların sohbet penceresinden GPT’leri aramasına izin veriyor.

Artık ChatGPT aboneleri sohbet sırasında “@” işaretini kullanarak listeden istedikleri GPT’yi seçebilecekler. Bu özellik sayesinde GPT’ler sohbete dahil edilecek. Seçilen GPT’nin konuşmanın tamamını anlayabilmesi ve konuşmanın bağlamına katkıda bulunabilmesi için geliştirildi. Yine konuşmalara farklı GPT’lerin farklı kullanımlarına yönelik senaryolar eklenebilir.

ChatGPT’ler Sohbetlere Eklenecek

OpenAI, X platformunda paylaşılan bir gönderide bu özellikten bahsetti. Konuşmanın bağlamıyla alakalı GPT’leri konuşmaya ekleme olasılığının altını çizdi.

Web analiz şirketi Benzerweb’den edinilen bilgiye göre şu ana kadar söz konusu GPT’ler, ChatGPT’nin dünya çapındaki web trafiğinin yalnızca yüzde 2,7’sini oluşturuyor. Paylaşılan verilere baktığımızda Kasım ayından bu yana GPT trafiğinin her ay azaldığını görüyoruz. OpenAI’nin bu yeni özellikle GPT’lere erişimi artırmayı planladığını anlıyoruz.

GPT’lerin, geliştiricinin istediği kadar kolay veya karmaşık olabilen kodlama bilgisi gerektirmediğini biliyoruz. Geliştiricilerin GPT’lerin sunmasını istedikleri yetenekleri kolay bir dille yazmalarına olanak tanır. OpenAI’nin GPT oluşturma aracı GPT Builders, bunları başarmak için yapay zeka tabanlı bir chatbot oluşturmayı hedefliyor.

Japon Yazar Black Mirror’dan Sonra ChatGPT’den Yardım Aldı!

GPT Mağazası açılmadan önce yapay zeka şirketi OpenAI, özel GPT’lerin marka yönergelerine ve kullanım politikalarına uygun olduğundan emin olmak için yeni bir inceleme sistemi kurduğunu duyurdu. Bu nedenle GPT Mağazası ilk açıldığı günden bu yana flört GPT’leriyle dolu. Hatta ABD başkan adayı Dean Phillips’i taklit etmeye çalışan yapay zeka botu Dean.Bot, OpenAI şirketi tarafından askıya alındı ​​ve durduruldu.

Geçtiğimiz günlerde Amerikan dizisi Black Mirror’ın son bölümünün ChatGpt yardımıyla yazıldığı ortaya çıkmıştı. Şimdi ise Japonya’nın en prestijli edebiyat ödülünü kazanan Rie Kudan isimli sanatçı, yeni kitabını yazarken yapay zeka kullandığını duyurdu.

Akutagawa heyetini son romanı “Tokyo-to Dojo-to” ismiyle etkilemeyi başaran ve kitabı hakkında “O kadar mükemmel ki bulunması zor” yorumlarını alan 33 yaşındaki ünlü yazar hatalar”, ödül töreninde yaptığı açıklamada, “Bu kitabı yazmak için yapay zekanın tüm potansiyelini kullandım.” .

Ünlü yazar Rie Kudan, ödüllü kitabının yaklaşık yüzde 5’inin yapay zekanın ürettiği cümlelerden oluştuğunu belirtti.

Bu yeni özelliğin GPT kullanımını kolaylaştıracağı aşikar görünüyor. Yeni tanıtılan özelliğin GPT’ler üzerindeki etkisini uzun vadede hepimiz deneyimleyebileceğiz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu