Haber

Filistin: Uluslararası taraflar nüfuzlarını İsrail’i korumak için kullanıyor

Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el Maliki, İsrail’in Filistinlilere yönelik ihlallerine karşı uluslararası taraflarca korunduğunu söyledi.

Maliki, Birleşmiş Milletler (BM) Cenevre Ofisinde düzenlenen BM İnsan Hakları Kurulu 52. Oturumunda konuştu.

Maliki, Filistin devlet televizyonunda yaptığı konuşmada, birçok uluslararası partinin siyasi nüfuzunu Filistinlileri adalet arayışından uzaklaştırmak ve İsrail’i hesap vermekten korumak için kullandığını belirtti.

İsrail’in onlarca Filistinli tutsağı su ve yemek gibi temel haklarını engelleyerek cezalandırma ve işgal altındaki topraklardaki Yahudi yerleşimlerini genişletme uygulamalarına işaret eden Maliki, İsrail’in cezalandırılmasa da suç işlemek için her türlü çabadan geri durmadığını söyledi. .

Filistinli Bakan, İsrail’in art arda suçlar işlediğini, bunların sonuncusunun İsrail güçlerinin desteği ve savunmasıyla Batı Şeria’nın kuzeyindeki Yahudi yerleşimciler tarafından gerçekleştirilen “sistematik terörizm” olduğunu belirtti.

Maliki, İsrail’in bu kabahatleri işlemekten vazgeçmesi ve hatalarının cezasını çekmesinin zamanının geldiğini belirterek, uluslararası toplumun baskıcı güce karşı direnmesi ve Filistin halkıyla gerçek bir dayanışma göstermesi gerektiğini sözlerine ekledi.

BM İnsan Hakları Konseyi’nin bugün Cenevre’de başlayan 52. Toplantısı 4 Nisan’da sona erecek.

İsrail ordusunun 11 Filistinliyi öldürdüğü Nablus baskını

İsrail güçlerinin 22 Şubat’ta işgal altındaki Batı Şeria’nın kuzeyindeki Nablus’ta çeşitli noktalardan başlattığı ateşkesin ardından bölgede tansiyon yükselmişti.

Nablus’un tarihi Eski Kent bölgesinde bir evin etrafını saran İsrail askerleri, baskını protesto eden Filistinlilere gerçek mermilerle müdahale ederek 1 çocuk ve 2 yaşlı 11 Filistinliyi öldürdü, 6’sı ağır olmak üzere 100’den fazla Filistinliyi yaraladı. İsrail ordusu, tutuklama emri bulunan 3 silahlı Filistinliye operasyon düzenlediğini iddia etti.

Batı Şeria’nın kuzeyindeki Huwwara kasabasında Pazar günü düzenlenen silahlı saldırıda iki Yahudi yerleşimcinin öldürülmesinin ardından yüzlerce fanatik Yahudi, İsrail ordusunun himayesinde Huwwara’ya gelerek Filistinlilere karşı toplu intikam saldırıları düzenledi. Yerleşimciler kasabada onlarca ev ve arabayı ateşe vermiş, Filistinlilere saldırmış ve evlerini taşlamıştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu