Haber

Burhanettin Bulut: 2022’de İşkur’a İşsizlik Maaşı İçin Başvuranların Sayısı 1 Milyon 709 Bin

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, “Türkiye şu anda Cumhuriyet tarihinin en yüksek işsizlik oranını yaşıyor. Resmi rakamlara göre işsiz sayısı 3 milyon 500 bini geçti. Sadece 2022’de işsizliğe başvuranların sayısı arttı.” İŞKUR’a 1 milyon 709 bin işsizlik maaşı ödeniyor “Her başvuran işsizlik maaşı alabilir mi? Mümkün değil, yarısı bile işsizlik maaşı alamıyor.”

Burhanettin Bulut bugün yaptığı açıklamada işsizlik konusuna dikkat çekti. 2022’de 1 milyon 709 bin kişinin işsizlik maaşı için İŞKUR’a başvurduğunu belirten Bulut, bunların büyük çoğunluğunun işsizlik maaşı alamadığını söyledi. Bulut dedi ki:

“TÜRKİYE ŞU ANDA CUMHURİYET TARİHİNİN EN YÜKSEK İŞSİZ ORANINA SAHİPTİR”

“Ne zaman bir ekonomik kriz olsa patronlar ilk önlem olarak işçileri işten çıkarıyor. Ekonomik krizin sebebi sanki işçilermiş gibi en büyük ceza da işçilere. Türkiye şu anda tarihin en yüksek işsizlik oranını yaşıyor. Cumhuriyet.Resmi rakamlara göre işsiz sayısı 3 milyon 500 bini geçti Peki gerçek işsiz sayısı nedir?

Sadece 2022’de işsizlik maaşı için İŞKUR’a başvuranların sayısı 1 milyon 709 bin. Peki her başvuru sahibi işsizlik maaşı alabilir mi? Mümkün değil, yarısı bile işsizlik maaşı alamıyor. Çünkü işsizlik maaşı alabilmek için en az 4 ay çalışmış olmak ve 3 yıl içinde 600 gün prim ödemiş olmak gerekiyor. Türkiye’de bu kadar işsizlik varken işsizlik maaşı kolaylıkları getirilmeli ve bu ödenek her işsize ödenmeli.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu