Haber

AKŞENER: SEÇMEN BÖYLE BİR KARAR VERDİ CAN BİTTİ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Seçimden beri ağzımı açmadım. İlk defa burada konuşuyorum. Şimdi sonucu kaybettik. Para kaybetmedik. Bu kaybı kaybettik. aziz milletimiz olan seçmene soru sorarak ‘Vay seçmen neden bize oy vermedi’ diyerek. “Hiçbir sonuç alamıyoruz. Bunu büyük bir saygısızlık olarak görüyorum. Seçmen öyle bir karar aldı ki, canları başları üstüne. Görevimiz nedir? Şimdi bu sesi daha iyi dinlemek için” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bu yıl 45’incisi düzenlenen Geleneksel Uluborlu Kiraz Festivali’nin açılışı için Isparta’nın Uluborlu ilçesine geldi. Eskişehir’den karayoluyla Uluborlu’ya geçen Meral Akşener, önce Belediye Başkanı Aziz Tuna’yı makamında ziyaret etti. Başkan olarak makamında İl Başkanı Hasan Büyükçam ve ilçe liderleriyle kapalı toplantı yapan Akşener, daha sonra ilçedeki esnafı ziyaret etti. Daha sonra festivalin düzenlendiği alana geçen Meral Akşener, festival konserini izlemeye gelen kalabalığa seslendi. Meral Akşener, Uluborlu ilçesinin bir dönem 80 bin nüfuslu yerleşim yeri, 1200 İstiklal Madalyası olan antik kent olduğunu, ürettiği kirazın 75 TL olduğunu ancak 35 TL’ye düşürülerek kurban kent haline geldiğini söyledi. TL. Akşener, mevcut hükümetin çiftçileri zor duruma soktuğunu kaydederek, ‘Ne yaptığınıza bakın’ dedi.

‘BUNDAN SONRA ONLARI BİR AN BIRAKMAYACAĞIZ’

Türkiye’nin 14 ve 28 Mayıs’ta bir seçimden geçtiğini ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın halkın iradesiyle yeniden seçildiğini belirten Akşener, “Suçluları halkın tercihine karşı çağırmıyorum ama selamlıyorum. karar başımızın üstünde yer var.Halk bu seçimde bize destek veriyor.2018’de yaptığı gibi ‘siz muhalefette kalın’ dedi.Muhalefet nedir?Halkın sözcüsü.Biz denetleyeceğiz. sizin adınıza hükümet ve onun eksikliklerini ortaya çıkarmak.

Kendisini dinleyenler arasında yer alan Hesna ve Mustafa çiftini gösteren Meral Akşener, “Bakın önümde güzeller güzeli bir kızımız var. O başörtülü benim başım açık. Karışmamamız lazım” dedi. Onun örtünmesi ya da benim açık olmam.Hesna ile aramızdaki bu farkı sorun çıkarmadan çözdük.Bu hükümetin işi değil.Devlet Hesna’nın ev sahibi ve ev sahibi olmasının önünü açacak imkanları hazırlamaktır. araç sahibi” dedi.

‘SEÇİMİ KAYBEDİK, ERDOĞAN KAZANDI’

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Giresun’un bir ilçesinde 5 yıldır partisinin liderinin başına gelenleri anlattı ve şöyle devam etti:

“Bu liderimiz biz MHP’deyken 5 yıl MHP İlçe Başkanlığı yaptı, şimdi 5 yıl DÜZGÜN Parti İlçe Başkanlığı yaptı. Bu liderimiz bir köye gittiğinde elini uzattığı köylüler el sıkışmadı artık o köylüleri suçlayamayız bu ne gösteriyor kardeşlerimizin o saçmalıklara inanmasını engelleyecek çalışmaları yapmadık ve doğrularla bu süreci yönetemedik. geçmişten ders alın, hatalardan, eksikliklerden ve hatalardan ders alın ve geleceği yeniden düzenleyin.”

YEREL SEÇİM BAŞLADI

Muhalefeti şamarcı çocuğa çeviren bir tavırdan bahseden Meral Akşener, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“‘Bu neden oldu? Bu neden oldu?’ Burada efendim hep bir eleştiri var.Sonra 8 ay sonra yerel seçime gidiyoruz ve maalesef muhalefet bu hesaplaşmayla baş başa kaldı.Seçimden beri ağzımı açmadım. İlk defa sonucun prestijiyle kaybettik, bu kaybı kaybettik, ‘Vay canına, ‘Efendim, seçmen neden bize oy vermedi’ diye seçmene, aziz milletimize soru sorarak sonuç alamayız. saygısız bir dille.Bunu büyük bir saygısızlık olarak görüyorum.Seçmen öyle bir karar aldı ki,bize düşen görev nedir?Bu sesi şimdi daha iyi dinlemek.Parti olarak bundan sonraki gezimizi anlatıyorum. Medyamız yok, trollerimiz yok, gazetecilerimiz yok, üst düzey, derin, ulu efendim, mucize ilan edenlere parmakla işaret eden seçkin insanlarımız yok. , köylere gidip onları dinlemek, çiftçinin derdini nasıl çözeriz diye çalışmak, bunu hükümete bildirmek ve bunun ardından hep inandığımız şeyin peşinden gidiyoruz Siyaseti kutuplaştırıp milleti karşı karşıya getirerek değil, seçmen hayırseverdir, milletimiz hayırseverdir, onun derdinin tahlili üzerinde yürümek, bir toz zerresi kadar faydalı olacak ahlak ve edep sahibi olmaktır.”

“İNANÇIMIZ İÇİN MUHALEFET HALKIN TEMSİLCİSİDİR”

Seçmenin İYİ Parti’ye “Ey İYİ Parti 2018’de ben seni rakip yaptım şimdi muhalefet oldum izliyorum” dediğini söyleyen Meral Akşener, “Muhalefet nedir? Bizim görüşümüze göre. inanç muhalefet halkın temsilcisidir onun avukatıdır hükümet nedir o zaman bakın hükümet ne yaptı bakın nasıl takip edilecek bakın lehinize nasıl gündeme getirilecek biz Dün olduğu gibi bugün de bu görevi yerine getireceğiz.Biz kimseyle münakaşa etmeyeceğiz.Ama sizler için herkesle münakaşa edeceğiz.Hesnanın başını açmaya çalışmayacağız.Biz Meral’ “Milletin yüzünü çevirmeye çalışmayacağız. ya da aklını kaçır. Hesna ile Mahmut’u ev, araba alıp çalıştırıp geçimlerini sağlamak zorunda olan hükümeti zorlayacağız. Bu bizim işimiz, bu bizim görevimiz” dedi.

BAŞKAN İLÇE HALKINDAN DESTEK İSTEDİ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener konuşmasının son bölümünde İYİ Parti’den Uluborlu Belediye Başkanı Aziz Tuna için önümüzdeki Mart ayında yapılacak yerel seçimlerde ilçe halkından takviye istedi. Akşener, ilçede düzenlenen en çok kiraz yetiştiriciliğinde dereceye giren üreticilere ödül verilmesinin ardından ilçeden ayrıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu