Haber

Ahmet Ağaoğlu: Dört yılda Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe’yi geçtik

Trabzonspor olağan genel kurulu dün, KTÜ Prof. Dr. Osman Turan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Önder Ahmet Ağaoğlu ve idare meclisi mali ve idari yönden ibra edildi. Kulüp genel müdürü Sinan Varlıklı, mali durum hakkında üyelere bilgi vererek toplam borcunun 2 milyar 383 milyon 299 bin lira olduğunu açıkladı.

‘DİĞER KULÜPLERE GÖRE 5’TE 1’

Başkan Ahmet Ağaoğlu, artan borçlar nedeniyle toplantıda yapılan eleştirilere de yanıt verdi. Süper Lig kulüplerinin en önemli gelir kaynağının naklen yayın olduğunu belirten Ağaoğlu, “İlk ihale 500 milyon dolardı. Bugün 115 milyon dolar. Buna rağmen borcu 2 milyar 383 milyon TL’de tutmayı başardık. Diğer kulüplerin borçlarına baktığımızda Trabzonspor’un borcu 5’te 1’dir” dedi.

“DÖRT YILDA EN ÇOK PUAN TOPLADIK”

Ahmet Ağaoğlu, 4 yıllık görev süresinde en çok puan toplayan kadro olduklarını belirtti. Trabzonspor Lider, “146 lig maçında 78 galibiyet, 46 beraberlik ve 22 mağlubiyet aldık, 280 puan topladık. Rakiplerimiz Beşiktaş 270, Galatasaray 261 ve Fenerbahçe 254 puan aldı. Bu süre zarfında Süper Lig şampiyonluğu, 2 Süper Lig şampiyonluğu yaşadık. Kupalar ve 1 Türkiye Kupası.

Ağaoğlu şöyle devam etti: “Trabzonspor, UEFA tarafından 2016-2017-2018 yıllarını kapsayan mutabakat zaptına uymadığı için cezalandırıldı. Zaten UEFA’nın sitesine girdiğinizde bu yazıyor. Orada 2014 yılı için farklı bir ifade ile karşılaşacaksınız. Bazı Türk takımlarının neden 2 yıl UEFA’dan men edildiği ile ilgili. Türk futbolu adına bir rezalettir!”

İhtiyaca göre transfer yapabileceklerini belirten Ağaoğlu, “A takım maaş bütçesini Ocak ayı itibarıyla 40 milyon Euro’dan 31 milyon Euro’ya düşürmeyi hedefliyoruz.” (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu