Haber

ABD Başkanı Joe Biden, Türkiye’ye F-16 satışı için formül arıyor

Geçtiğimiz aylarda Türkiye’ye F-16 satışına yeşil ışık yakan ABD Lideri Joe Biden’ın olumlu görüşünü değiştirmediği ancak ABD Kongresi’nden onay alması gerektiği ve bunun için bir formül arayışında olduğunu.

Biden’ın Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, geçtiğimiz günlerde ABD Kongresi’nde silah satışıyla ilgili kilit isimlerle görüşmüş ve 11-12 Temmuz’daki NATO Zirvesi öncesi Ankara’nın onayıyla İsveç’in ittifaka üyeliği gerçekleşirse F-It gönderecek. 16 savaş uçağının satışı ile olacakların nabzını tuttuğu iddia edildi.

Beyaz Saray devreye girdi

Yunan Kathimerini gazetesinin manşetinde, ABD’de Türkiye’ye F-16’ların satışına ilişkin temasların bugüne kadar Dışişleri Bakanlığı tarafından yürütüldüğü ancak son günlerde durumun değiştiği ve Beyaz Saray devreye girdi.

Kathimerini, bu durumun Joe Biden’ın Türkiye’ye F-16 satışına ilgisinin arttığına işaret ettiğini söyledi. “Sullivan, silah satışında kilit rol oynayan ABD Kongresi üyelerini niyetlerini nasıl geri çekebileceklerini veya temyize gidebileceklerini araştırmaya çağırıyor.”Sullivan’ın yazdığı gibi, çoğunlukla, “Türkiye’nin tek sorunu İsveç’in NATO üyeliği değil, Türkiye genel olarak politikasını değiştirmeli”cevabını aldığını iddia ederek, “Beyaz Saray’ın işi zor”sözünü kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu