Haber

Yargıtay Fahri Cumhuriyet Başsavcısı Kanadoğlu, son yolculuğuna Ayvalık’ta uğurlandı.

Ankara’da tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Yargıtay Fahri Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu’nun cenazesi Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde toprağa verildi.

Bir süredir tedavi gördüğü Başkent Hastanesi’nde 28 Şubat Salı günü 85 yaşında hayatını kaybeden Kanadoğlu’nun cenazesi, Ankara Kocatepe Camii’nde düzenlenen törenin ardından Balıkesir’in Ayvalık ilçesine getirildi. Kanadoğlu, Merkez Saatli Camii’nde ikindi namazının ardından kılınan cenaze namazının ardından Ayvalık Mezarlığı’ndaki aile mezarlığına defnedildi.

Cenaze töreni öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kanadoğlu’nun kızı Suna Ardıç, “Öncelikle böyle bir babanın kızı olmaktan gurur duyuyorum” diyerek babasının Ayvalık sevgisinden bahsetti.

Eşi Bilge Kanadoğlu, “Hayatımızın en güzel anında Allah onu bizden çok sevdi, aldı. uzak ve geniş her şeyle ilgileniyorlar” dedi.

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, “Cumhuriyetimizin önemli değerlerinden ve hukukçularından Sabih Bey’i kaybettik. Ayvalık sevdalısı Ayvalıklı biriydi.”

Cenazeye katılan eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da “Ülkemizin yetiştirdiği en değerli hukukçu ve bilim insanını kaybettik. Başımız sağolsun” diyerek acısını dile getirdi.

Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan, Sabih Kanadoğlu ile çalışma fırsatı bulduklarını belirterek, “Elbette Sabih Kanadoğlu çok önemli görevler ifa etti. Allah rahmet eylesin. Bizler rahmetiyle birçok değerlendirmeler yaptık. Yargıtay Başsavcılığı döneminde ve benim bakanlığım döneminde de bazı çalışmalar oldu.”

Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan, eski Yarsav Lideri Ömer Faruk Eminağaoğlu, Pamukkale Üniversitesi eski Rektörü Prof. , Gömeç Belediye Başkanı Mehmet İrem Himam, Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, sinema ve tiyatro sanatçısı Serhat Süha Özcan ile çok sayıda vatandaş katıldı. . Törene CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, DÜZGÜN Partisi Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da çelenk gönderdi.

“367” görüşünü ortaya koydu.

Vural Savaş’ın ardından başsavcılık görevine seçilen Sabih Kanadoğlu, Savaş’ın Fazilet Partisi ve Halkların Demokrasi Partisi’nin kapatılması talebiyle Anayasa Mahkemesi’nde açtığı davalarda süreci yönetti. Sabih Kanadoğlu, 2007 Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde de Anayasa’nın 102. maddesine göre cumhurbaşkanı seçilmek için gerekli nitelikli çoğunluk olan 367 oyun sadece karar sayısı değil, aynı zamanda toplantı sayısı olduğunu da savundu. aynı zamanda. – BALIKESİR

babadagajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu