Haber

Toprak Razgatlıoğlu, Avustralya’da son yarışta dördüncü oldu

Milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu, Dünya Superbike Şampiyonası’nda Avustralya’da dönemin son yarışında dördüncü oldu. Geçen yılın dünya şampiyonu Toprak, bu dönemi ikinci sırada bitirdi.

Toprak Razgatlıoğlu, Dünya Superbike Şampiyonası’nın son etabının ikinci yarışı için 4 bin 445 metre uzunluğa sahip Phillip Island Pisti’nde TSİ 08.00’de gaza bastı.

Şampiyonanın son yarışı öncesinde TSİ 05.00’te superpole yarışında sahne alan ay-yıldızlı motosikletçi, bu yarışı ikinci sırada tamamlayarak günün birinci podyumuna çıktı.

Pata Yamaha with Brixx kadrosuyla 22 cinslik ikinci yarışta ise ulusal motosikletçi, Jonathan Rea ile uzun cinsler ikincilik çabası verdi. Daha sonra Alex Lowes’a geçilen Toprak, dördüncü sıraya geriledi. Yarışın bitimine 5 tıp kala yağmurun tesirli olması ve kaza riskleri nedeniyle kırmızı bayraklar kaldırıldı ve yarış sona erdirildi.

Böylece yarışı, Ducati pilotu Alvaro Bautista birinci, Kawasaki ekibinden Jonathan Rea ikinci, bir öbür Kawasaki pilotu Alex Lowes üçüncü sırada bitirdi.

Dünya Superbike Şampiyonası 2022 dönemi genel klasmanında, Ducati pilotu Alvaro Bautista 601 puanla birinci, Toprak Razgatlıoğlu 529 puanla ikinci, Kawasaki pilotu Jonathan Rea da 502 puanla üçüncü sırada yer aldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu