Haber

Suriye’de Depremde Hasar Gören Binalar Hükümet Kararıyla Yıkılıyor

SuriyeSuriye’de yerel halkı neredeyse her şeyden mahrum bırakan yıkıcı depremlerin ardından, Suriyeliler güvenlik nedeniyle evlerinin yıkılmasına tanık olmak zorunda kalıyor.

SuriyeHalep’in Nazlet Maysalound mahallesi ve çevresindeki ağır hasarlı binaları denetleyen hükümet güvenlik heyetleri, sekiz binanın yıkılmasına karar verdi.

Yıkılan evlerinin yanında ızdırap içinde bekleyen halk, anılarının ve tüm hayatlarının yok oluşunu izledi.

SES 1 (Arapça): Halep sakini JAMIL AL-MUHAMMED:

“Bu binanın 2. ve 5. katları bizim. Deprem olduğunda evde oturuyorduk ve kaçmak zorunda kaldık. Sonra asayiş gelip binayı incelemeye aldı ve binayı oturulamaz olarak işaretledi. O yüzden bugün yıkılıyor.

Depremde olanlar savaşta bile olmadı. Bu savaş temelli bina depreme dayanamadı. Çok fazla yıkım var.”

SES 2 (Arapça): Jamil al-Muhammad’in annesi:

“Burada ikinci katta bir dairem vardı ve çöktü. Çocuklarımın da daireleri var ve benim tapularım var. İkinci katta yeni yıkıldılar.”

SES 3 (Arapça): Jamil al-Muhammad’in komşusu:

“Bu ev bizim ömür boyu birikimimizdi. 12 yıldır savaş yüzünden çile çekiyoruz, sonra ne olacak? Henüz bir yardım alamadık. Hiçbir şey. Bize bakın. Yerinden edildik, soğukta kaldık. Şimdi sırada ne var?”

BM, SuriyeTürkiye’deki depremin 5.3 milyon kişiyi evsiz bıraktığını açıkladı. Suriye‘de depremzedelere giderek daha fazla yardım ulaşsa da, bu önlem yeterli değil.

SES 4 (Arapça): THAER RAHHAL, Mühendis:

“Güvenlik heyetleri ile binaları inceliyoruz. Çatlak sorunu olan her binayı yıktık çünkü bu binalar bölge ve insan için risk oluşturuyor. Depremden sonra bu bölgede 8 bina yıktık, bu sayı daha da artacak çünkü orada birçok çatlak bina var.”

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi savaş gözlemcisi, sarsıntıda hükümet ve isyancıların kontrolündeki bölgelerde 5.000’den fazla kişinin öldüğünü söyledi.

xinhua Haberler Ajans muhabirleri Halep’ten bildiriyor. (XHTV)

Kaynak: Xinhua / Güncel

haberbeylikduzu.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu