Haber

Selahattin Demirtaş, ‘Taliban İttifakı’nın Kurulduğu Uyarısında Bulundu: “Bu, Kadınların Görebileceği Son Seçim Olabilir”

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Refah Partisi’nin yeniden Cumhur İttifakı’na katılmasını ve HÜDA PAR’ın AK Parti listelerinden seçilmesini değerlendirdi. Demirtaş, ‘Bir nevi Taliban ittifakı oluştu’ dedi.

Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Yeniden Refah Partisi ve HÜDAPAR’ın Cumhur İttifakı’na katılımını takdirle karşıladı.

Demirtaş, “Cumhur İttifakı, Türkiye siyasi tarihinin en sağcı ve en gerici bloğu haline geldi. Bir tür Taliban İttifakı oluştu. Bu, özellikle kadınların göreceği son seçim olabilir.”

Demirtaş’ın Artı Gerçek’te yayınlanan ‘Taliban İttifakı’na karşı hep birlikte kazanacağız’ başlıklı yazısından öne çıkanlar şöyle:

Bu Taliban İttifakı yüzde 50+1’i ele geçirip TBMM’de çoğunluğu ele geçirmek istiyor.

Ülkeyi her anlamda yıkıma sürüklediler. Yeni hikayeler veya yeni analiz projeleri yok. Buna rağmen hala seçimi kazanma tezleri varsa bunun tüm sorumluluğu muhalefete aittir.

Muhalefet tüm gücünü, gücünü şehirlerin yeniden inşası, ekonomi, demokrasi, adalet, tarım, hayvancılık, turizm, eğitim, sağlık gibi temel konularda somut analiz projelerine harcamalıdır.

Ayrıca Taliban İttifakı’nın yol açacağı tehdit ve tehlikelere karşı uyarmak ve farkındalık yaratmak açısından da değerli bir konu.

Görünen o ki Taliban İttifakı seçim kampanyasını sadece karalama çalışmaları ve algı operasyonlarıyla yürütecek. Bu kampanyanın en değerli ayağı olarak HDP’yi kendilerine düşman seçmişlerdir. Buna rağmen HDP’nin dikkatli, duyarlı olması, kampanya süresi içinde parti program ve analiz politikalarını en makul dille tüm Türkiye’ye anlatması gerekiyor’ dedi.

“Kadınların göreceği son tercih bu olabilir” diyen Demirtaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

Çünkü Taliban İttifakı her şeyden önce kadın haklarını gasp etmek için kolları sıvayacak. Dolayısıyla kadınlar bu seçimin öncü gücü olarak öne çıkmalı ve seçime damgasını vurmalıdır. Umarım tüm muhalefet listelerinde en az yüzde 50 kadın aday olur. Aksi takdirde, tam bir ikiyüzlülük olur.

Tüm gücümüzle seçim kampanyalarını yükleyelim, bu seçimin tarihi bir kırılma anı olduğunu bir an bile unutmayalım.

Seçimlerin zaferiyle birlikte, büyük bir demokratik değişim durumu ortaya çıkacaktır. Ancak 15 Mayıs sabahı tüm sorunlarımız çözülmeyecek. Ancak çelişki durumunda, hepimiz Taliban yönetimine uyanacağız.

Türkiye Cumhuriyeti ikinci yüzyılında Afganistan’a mı yoksa İsviçre’ye mi benzeyecek?

Mührün olduğu için bu soruya cevap vereceksin.’

gulagacajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu