Haber

ODTÜ’den tutuklu Azerbaycanlı öğrenci anne ve babasıyla tehdit edildi

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) öğrencisi Azerbaycanlı Muharrem Akbarov’un ülkesindeki tutukluluğu sürüyor. Azerbaycan polisi tarafından gözaltına alınan Akbarov, ‘sokakta bir kişiye sövmek’ ve ‘polise direnmek’ ile suçlanıyor. Akbarov şu anda Bakü’de İçişleri Bakanlığı’na bağlı ‘gizlenme merkezi’ olarak bilinen yerde tutuluyor. Demokrasi 18 Hareketi Lideri Ahmad Mammadli, Akbarov’un gözaltında tutulduğu merkezdeki koşullara dikkat çekerek, Akbarov’un annesi ve babasıyla tehdit edildiğini söyledi.

MUHARREM AKBAROV’UN TUTULDUĞU YER

Akbarov, 16 Temmuz’da evinin önünde kaçırılmıştı. Akbarov, daha sonra çıkarıldığı Hatai Rayon Mahkemesi tarafından tutuklandı. Mahkeme, Akbarov’u 30 gün hapis cezasına çarptırdı. İddiaya göre Akbarov, polise direnme suçunu işledi. Azerbaycan’daki Demokrasi 18 Hareketi’nin lideri Ahmed Mammadli, Akbarov’un derhal serbest bırakılması çağrısında bulundu. Mamadli, Ekberov’un tutulduğu merkezle ilgili şunları söyledi: “Muharrem şu anda İçişleri Bakanlığı’na bağlı esir deposunda tutuluyor. Bu merkez Bakü’de bulunuyor. Buranın özel bir anlamı var. Burası Aliyev’in kurduğu bir yer. gençleri korkutmak için.Çevreciler,aktivistler,seslerini duyuran bir çok genç tutuklanıp buraya konuyor.Varsayılan 40-50 tane depo var.200 kadar kişi burada tutuluyor.Bu depo çok kötü bir yer. Hiçbir bağlantı kurulamıyor. Mahkumlara neredeyse yemek verilmiyor. En büyük sorunlardan biri hijyen sorunu. Bunlardan biri. Buradan salıverilenler çok sayıda hak ihlaline maruz kaldıklarını söylüyorlar.”

Ahmad Mammadli, Demokrasi Hareketi Başkanı 18

‘MUHALEFET ETMEYE DEVAM EDERSE…’

Mamadli, Akbarov’un kendisine baskı yapıldığını söyleyerek annesi ve babasıyla tehdit edildiğini söyledi. Mamadlı şöyle devam etti: “Aliyev’e karşı çıkan çevreciler, aktivistler ve muhaliflere psikolojik baskı uygulanıyor. Muharrem’in babasının 2 yıl önce bir suç işlediği ileri sürüldü. Ancak ulaştığımız bilgilere göre Muharrem’in babası bunun sonucunda suçu kabul ediyor. ‘nin annesi de devlet bankasında çalışıyor Muharrem’i tehdit ettiler.Muhalif olmaya devam ederse babasının suçunu tekrar gündeme getirip babasını tutuklayacaklarını söylediler.Böylece babasının hapis cezasını ona karşı kullanıyorlar. Annesini de işten atacaklarını söylediler, “Seni kovarız” diye tehdit ettiler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu