Haber

Kırıkkale’de Buğday Hasadı Başladı

Birçok gıda ürününün ham maddesi olan stratejik öneme sahip buğdayın Kırıkkale’de hasadı başladı. Rekoltenin geçen yıla göre daha yüksek olması bekleniyor.

Türkiye gıda sektöründeki birçok ürünün hammaddesi olan stratejik öneme sahip buğdayın hasadı başladı. Kırıkkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Aşağımahmutlar Mahallesi’nde hasat töreni düzenlendi. Ukrayna-Rus Savaşı nedeniyle tarlalarda stratejik öneme sahip buğday için biçerdöverler çalışmaya başladı. Buğday üretiminin 360 bin ton, arpa üretiminin ise 160 bin ton olması bekleniyor. Toprak Mahsulleri Ofisi’nin açıkladığı alım fiyatları ise Kırıkkale’de 2023 üretim döneminde hububat rekoltesinin 4,1 milyar lira olduğunu bildirdi. Hasat törenine katılan Vali Bülent Tekbıyıkoğlu, kullandığı biçerdöverle hasadı yaptı. Tekbıyıkoğlu, Tarım ve Orman Müdürü Sırrı Yılmaz’dan tarım alanları hakkında bilgi aldı.

Vali Tekbıyıkoğlu, törende yaptığı açıklamada, Tarım Bakanlığı’nın 5 Nisan’da çıkardığı yasa sayesinde kullanılmayan tarım arazilerinin yeniden dikileceğini ve takdir edileceğini söyledi. Tekbıyıkoğlu, “Tarım Bakanlığı çok önemli bir yasa çıkardı. 5 Nisan’da Türkiye tarımının en büyük sorunu nedir diye sorulduğunda herkes tek cevapta hemfikir oldu.Bizim topraklarımız miras kanunu gereği bölünüyordu, bir kısmı da ekimde değer görmüyordu.

Valilik bünyesinde de çiftçilere tohum takviyesi yapıldığını anlatan Tekbıyıkoğlu, “Valilikimiz bünyesinde siz değerli çiftçilerimize çok önemli destekler sağlıyoruz. Özel idare bütçesinden çok önemli tohum desteği sağladık. Daha iyisini elde etmek için” dedi. kaliteli tarım ve daha iyi ürün.İlimiz için çok önemli bir rakam 4.1 milyar liraya kadar.İlimizin gayri safi milli hasılasına girecek.Bundan sadece siz değil ilimizin iş dünyası da faydalanacak.” dedi. – KIRIKKALE

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu