Haber

KASKİ afet bölgesinde

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşletmesi Genel Müdürlüğü’ne bağlı grupların, 24 Eylül’de meydana gelen iki farklı depremin ardından 10 ilde yaşanan acı olayın ardından ülke genelinde başlatılan arama kurtarma seferberliğine destek vermeye çalıştıklarını söyledi. Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde geçtiğimiz Pazartesi günü meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki deprem.

Önder Büyükkılıç, depremin ilk anından itibaren vakit kaybetmeden gerekli ekip ve ekipmanların yola çıktığını belirterek, şunları kaydetti:

“KASKİ Genel Müdürlüğümüzün görevlendirdiği 74 kişilik ekip, 1 adet vinç, 2 adet kazıcı, 1 adet kasa dorse, 1 adet kamyonet, 7 adet tır, 10 adet 4X4 kamyonet, 2 adet vidanjör, 1 adet tır, 1 adet kamyonet ile Kahramanmaraş’ta bulunuyor. minibüs, 1 adet kombine araç, 1 adet hidrofor sistemi (pompa, motor ve sürücü), 1 adet kar arabası çalışmayı desteklemektedir. Ayrıca 50 bin paket suyu da bölgeye ulaştırıyoruz ve deprem bölgesinden gelen tankerlere içme suyunu Sarız ilçemizde bulunan merkezi su depomuzdan ulaştırarak yaralara merhem olmaya çalışıyoruz. Öte yandan Kayseri Su ve Kanalizasyon İşletmesi Genel Müdürlüğü ile Kahramanmaraş Su ve Kanalizasyon İşletmesi Genel Müdürlüğü ekipleri koordineli hareket ederek deprem sonrası oluşan arızalara hızlı bir şekilde müdahale ediyor. Hakikaten çok sıkıntı var ve kaideler üzerinde amansız bir emek harcanıyor. Allah elçiniz ve yardımcınız olsun. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Enkaz altında kalan vatandaşlarımıza ulaşma umudumuzu hiç kaybetmedik. İnşallah yapılan çalışmalarla doğru haberleri almaya devam edeceğiz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu