Ekonomi

Kasım ayında önemli miktarlarda 3 altcoin kilidi açılacak

Investing.com – Altcoin piyasasındaki en değerli kripto varlıklar arasında Çığ(AVAX), Aptos(APT) ve İyimserlik(OP) Kasım ayında önemli miktarda tokenin kilidini açacak.

Altcoin projeleri, makul süreler boyunca kilitledikleri tokenleri serbest bırakması, varlığın arzını artırıcı bir etkiye sahip olduğundan, kripto varlık fiyatında kısa vadede volatilitenin artmasına neden olabilir. TokenUnlocks verilerine göre, Kasım ayında planlanan token kilidinin açılması sırasında büyük altcoinler arasında AVAX, APT ve OP pazarlarında toplam 315 milyon doların üzerinde varlık piyasaya sürülecek.

Avalanche ağında 111 milyon dolar değerinde token ücretsiz olacak

Seviye 1 ağı Avalanche, 24 Kasım’da şu anda 111 milyon dolara eşdeğer olan 9,54 milyon AVAX’ın kilidini açacak. Piyasaya sürülecek token miktarı toplam arzın %2,69’unu oluşturuyor.

Serbest bırakılacak varlıklar aşağıdaki şekilde dağıtılacaktır:

  • Stratejik ortaklar: 25,12 milyon dolar değerinde 2,25 milyon AVAX
  • Avalanche Vakfı: 19,35 milyon dolar değerinde 1,67 milyon AVAX
  • Avalanche Group: 51,25 milyon dolar değerinde 4,5 milyon AVAX
  • Airdrop kazananları: 13,06 milyon dolar değerinde 1,13 milyon AVAX

Aptos, 170 milyon dolar değerinde APT tokenini piyasaya sürecek

TokenUnlocks’un edindiği bilgilere göre Aptos, 12 Kasım’da 170 milyon dolar değerindeki APT’nin kilidini açmayı planlıyor. Kilidi açılacak varlıklar dolaşımdaki arzın %10’una karşılık geliyor.

Serbest bırakılacak varlıklar aşağıdaki şekilde dağıtılacaktır:

  • Aptos Vakfı: 9,09 milyon dolar değerinde 1,33 milyon APT
  • Çekirdek iştirakler: 11,88 milyon APT, 80,99 milyon $
  • Yatırımcılar: 57,45 milyon dolar değerinde 8,42 milyon APT
  • Topluluk: 21,89 milyon dolar değerinde 3,21 milyon APT

Optimism’de 24 milyon OP tokeni piyasaya sürülecek

Kademe-2 analizi Optimism, Kasım ayının son gününde şu anda 34 milyon dolar değerinde olan 24 milyon OP tokenini piyasaya sürecek. Kilidi açılacak varlıklar dolaşımdaki arzın %2,74’ünü oluşturacakken, dağıtım aşağıdaki kümelere yapılacak:

  • Çekirdek iştirakler: 12,75 milyon OP, 18,11 milyon dolar
  • Yatırımcılar: 16,2 milyon dolar değerinde 11,41 milyon OP

Ekim ayındaki olumlu ivmenin ardından altcoin piyasası da Bitcoin Onun liderliğinde değerli kazanımlar kaydetti. Öte yandan altcoin projelerinin kilit açılışları da arzı artırıcı bir unsur olarak yatırımcıların yakından takip ettiği olaylar olarak öne çıkıyor. Çünkü serbest bırakılan varlıkların elden çıkarılması veya bu yöndeki beklenti, varlık fiyatı üzerinde satış baskısı oluşturabilecek bir unsur olarak görülebilir. Ancak kilitlenmemiş varlıkların dolaşımdaki miktara oranının düşük kalması ve işlem hacmi yüksek varlıklarda bu etkinin sınırlı kalması da mümkün.

haberseyitgazi.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu