Haber

Karadeniz’de iskorpit 300 TL’den satılıyor

MUSTAFA USTASI

Kara Deniz “Çoğaltıcı” olarak nitelendirilen ve tezgahlarda kendini göstermeye başlayan iskorpit balığı 300 TL’den satılıyor. Sinop Balıkçısı İbrahim Gündoğdu, “Pahalı bir balık. Vatandaşın durumu iyi değil, alım gücü zayıf. 300 TL diyoruz, tezgahlarımızda.” Balıkçı Selçuk Yılmaz, “1 kilo et parası. Vatandaş bu parayı nasıl yer? Vatandaş bu parayı yiyemez. İnşallah pazar günü döneriz. 4 günümüz kaldı. 4 gün sonra hallederiz inşallah Allah’ın izniyle” dedi. dedi.

Karadeniz bölgesinde ‘çoğaltıcı’ olarak bilinen iskorbüt, vücudundaki dikenlere dokunulduğunda felce ve ağrıya neden olabilen bir zehre sahipken, denizin ısınmasıyla yeniden ortaya çıktı. Genellikle Mayıs ve Haziran aylarında ortaya çıkan akrep balığı, Sinop’taki tezgahlarda kilogramı 300 TL’den satılıyor. Balıkçılar bu balığın zehirli dikenlerini çıkarır ve müşterilere sunar.

“300 TL diyoruz, banklarımızda”

Balıkçı İbrahim Gündoğdu şunları söyledi:

“Dışarıdan sevimsiz, içi çok lezzetli bir balıktır. Nasıl tutacağını bilirsen harika bir balıktır. Kaya balığıdır. Denizlerin en tatlı, en saf balığıdır. Zehirlisini alırız. Dikenleri. Soyuyoruz sonra içini dolduruyoruz. Kemiği de alıyoruz. Yani 3 kilodan 650 gram et.” Anladık. Biz bu şekilde satıyoruz. Kıymetli bir balıktır. Vatandaşın durumu da yetmiyor. Satın alma gücü zayıf. 300 TL diyoruz. Önceki yıllarda satışlarımız daha fazlaydı. O zamanlar 1.2 kilo alanlar vardı. Önceki yıllarda çarpan balığın fiyatı 100-125 TL ortalarıydı. 300 TL.”

“BU PARAYI VATANDAŞ YEMEZ”

Selçuk Yılmaz, “Çarpıcı balığın fiyatı yüksek değil ama genel olarak tüm balıkların fiyatı yüksek. Çarpan da yüksek. 300 TL. 100 vatandaştan sadece 1’i alabiliyor. 1 kilodan 1 kiloya kadar. Zaten 650 gram. 1 kilo et parası. Vatandaş bunu nasıl yesin?” diye umutluyuz. Pazar günü inşallah inşallah. 4 günümüz kaldı. 4 gün sonra inşallah düzelteceğiz” dedi.

Balıkçı tezgahına gelen Mümin Işık, “Balıkların fiyatları çok değerli. Önceki yıllarla kıyaslanamaz. 1 yılda çok fark var. Baktım ama alamıyorum. Geçen sene 2,3 kilo alıyorduk şimdi 1 kilo alıyoruz” dedi.

Balıkçı tezgahına gelen Hakan Kapıcıoğlu, “Fiyatlar çok değerli. Bu şartlarda almak mümkün değil. Alım gücü yok. Gıda fiyatları yüksek olduğu için balık fiyatlarını alamıyoruz. Sadece geliri yüksek olanların. gelir satın alabilir.”

Kaynak: ANKA / Ekonomi

gebze-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu