Haber

İçişleri Bakanlığı’nda devir teslim: Soylu dönemi bitti, Yerlikaya geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün TBMM’de yemin ettikten sonra Çankaya Köşkü’nde yeni kabinenin isimlerini açıkladı. Kabinede 2 isim dışında tüm bakanların değiştiği görüldü. Bugün bakanlıklarda bölüm devir teslim töreni yapılıyor. İçişleri Bakanlığı’nda düzenlenen törenle yeni bakan Ali Yerlikaya, Süleyman Soylu’dan görevi devraldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün akşam Çankaya Köşkü’nde 100. yıl kabinesini tanıttı. Süleyman Soylu’nun 2016 yılından bu yana yürüttüğü İçişleri Bakanlığı görevine İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’nın atandığı açıklandı. Bugün bakanlıklarda düzenlenen törenle devir teslim töreni yapılıyor. İçişleri Bakanlığı’nda düzenlenen devir teslim töreninde Ali Yerlikaya, görevi Süleyman Soylu’dan aldı.

Törende konuşan Bakan Soylu, “Aziz milletimizin emrinde olduğumu bir kez daha ifade etmek isterim. Hepinizi sevgiyle anıyorum.”

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya şu ifadeleri kullandı:

“Değerli bakanıma şükranlarımı sunuyorum. Hizmet bayrağını sizden devralmak bizim için bir onurdur. Edirne’den Hakkari’ye, bayrağımız nerede dalgalanırsa 85’imizi korumak varoluş sebebimizdir. Milyonlarca insanı huzur ve inanç içinde yaşatmak ve bölünmez bütünlüğü korumak için Mavi vatanımızın her damlası bize emanet Her ferdi bize emanet Milletimizin emrindeyiz Misyon ve sorumluluklarımızın bilincindeyiz .Temel referansımız hukuk ve insan haklarıdır.Bundan taviz verilmeyecektir.” (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu