Haber

İçişleri Bakanı: ‘Bozdoğan-1’ operasyonlarında 179 şüpheli yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bölücü terör örgütüne yönelik 22 ilde eş zamanlı yürütülen ‘Bozdoğan-1’ operasyonlarında 179 şüphelinin yakalandığını açıkladı.

Operasyonun görüntülerini sosyal medya hesabından paylaşan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, açıklamasında şu sözlere yer verdi:

“Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü koordinasyonunda, Adana, Antalya, Aydın, İstanbul, İzmir, Kars, Mersin, Osmaniye, Ardahan, Batman, Bursa, Bitlis, Diyarbakır, Düzce, İl Emniyet Müdürlükleri, Erzurum, Gaziantep, Kırşehir, Manisa, Muş, Şırnak, Uşak ve Van’da yürütülen ‘Bozdoğan-1’ operasyonlarında bölücü terör örgütüne üye oldukları ve faaliyetlerde bulundukları, gençlik bünyesinde faaliyet gösterdikleri belirtildi. örgütün yapısı ve sosyal alan ve kurumların sözcü yapısı, sosyal medya hesapları üzerinden terör örgütü propagandası yaptıkları, terör örgütüyle iltisaklı oldukları tespit edildi. haber kanallarında muhabirlik yapan, örgütün gençlik yapılanmasına ve kırsal kesime eleman çalıştıran, yasa dışı sokak eylemleri düzenleyen kişiler yakalandı. Operasyonlar sonucunda ruhsatsız tabancalar ile çok sayıda yasaklı yayın ve dijital cihaz ele geçirildi.”

“Yılın 365 günü, 4 mevsim, 12 ay gece gündüz operasyonlarımızı yürütüyoruz.”

Güvenlik güçlerine teşekkür eden Bakan Yerlikaya, “Operasyonları gerçekleştiren kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Allah onlardan razı olsun. Milletimizin duaları sizinle. Yılın 365 günü, 4 mevsim, gece gündüz operasyonlar yürütüyoruz.” 12 ay. Terörle mücadelemiz son terörist etkisiz hale getirilene kadar kararlılıkla devam edecektir.” “Aziz milletimizin huzuru, birlik ve beraberliği için hiçbir teröriste tolerans göstermeyeceğiz. Güvenlik güçlerimizin üstün gayretleriyle mücadelemizi aralıksız sürdüreceğiz” dedi. – ANKARA

haber-cinar.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu