İş

IBF Başkanı Erol Yarar, MÜSİAD Eskişehir Şubesi üyeleriyle bir araya geldi

Uluslararası İş Forumu (IBF) Erol Fayda, Müstakil Endüstrici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Eskişehir Şubesi tarafından düzenlenen “Üyeler ile Hasbihal Toplantısı”na katıldı.

MÜSİAD Eskişehir Şubesinden yapılan açıklamaya nazaran, kentteki bir otelde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Fayda, Türkiye’nin önü açık bir ülke olduğu belirtti.

Eskişehir’in Türkiye iktisadı için çok değerli bir kent olduğunu kaydeden Fayda, şu sözleri kullandı:

“Çocukluğumdan beri Eskişehir’e çok gelip gittim. Çok ticari ilişkilerim oldu. Onun için Eskişehir’in iktisadi hayatına katkıda bulunmak için yıllar evvel burada MÜSİAD şubemizi açmıştık, artık yıllar sonra tekrar buradayız. Eskişehir’deki hem güzel gelişmeleri görmek hem de buraya daha fazla nasıl katkıda bulunabiliriz diye bir ziyaret gerçekleştirdik. Eskişehir’de yüzümüzü ağartan çok fazla firmamız var. Organize Sanayi Bölgeleri dolu. Eskişehir göz bebeği kentlerimizden biri. Bugün sanayicilerimizin hepsi yeni yatırımlar yapıyor. Bir tarafta küresel bir kriz ve bunun Türkiye’ye etkisi var, öbür tarafta da çok dinamik bir sanayimiz var. Kriz senaryosuna iş adamı yönünden bakıldığında esasında potansiyeli çok daha fazla ve Türkiye’nin önü açık. Hasebiyle bizim küresel krizin Türkiye tesirine odaklanmaktan fazla Türkiye’nin şu anda dinamizmine odaklanmamız lazım. Bu dinamizmi görüp istihdam rakamlarının arttığını, işsizlik rakamlarının düştüğünü görmemiz lazım. İhracatımızın sürekli arttığını görmemiz lazım. Şu anda Türkiye’ye devamlı yatırım yapmak için bize o kadar çok talep var ki. Burada kriz olsa niçin bu kadar adam buraya gelecek?”

Yarar, misafirperverliklerinden dolayı MÜSİAD Şube Başkanı Hakan Duman ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti.

Duman da yeni yatırımlar için Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi’ne yoğun talebin bulunduğunu belirterek, “Organize endüstride yatırım yapacak yatırımcıların hem yurt içi hem yurt dışı önlerini açacak önemli çalışmalar var. Eskişehir yatırıma açık bir kent.” değerlendirmesinde bulundu.

Toplantıda, Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız, Vali Yardımcısı Salih Altun, Vilayet Emniyet Müdürü Yaman Ağırlar, Vilayet Jandarma Kumandanı Albay Ercan Atasoy, Vilayet Ulusal Eğitim Müdürü Pervin Töre, Vilayet Göç Yönetimi Müdürü Hande Tuzkan Yeşilyurt, Etraf, Şehircilik ve İklim Değişikliği Vilayet Müdürü Hikmet Çelik, İŞKUR Vilayet Müdürü Hasan Yoldaş, SGK Vilayet Müdürü İbrahim Kısa, KOSGEB Vilayet Müdürü Tarık Yılmaz, Vergi Dairesi Lideri Ahmet Çelik, Tapu ve Kadastro 17. Bölge Müdürü Cevdet Kılıç, Vilayet Tarım ve Orman Müdürü Seçkin Muhammed Gümüş, TSE Eskişehir Vilayet Müdürü İsmail Kaynarca, Sanayi ve Teknoloji Vilayet Müdürü Muhammet Taha İtimat, Ticaret Vilayet Müdürü Cemil Kürkçü, PTT Eskişehir Başmüdürü Tufan Üner, Türk Telekom Vilayet Müdürü Levent Yürürer, Vilayet Müftü Vekili Dilaver Şahin ve öbür ilgililer ile iş insanları hazır bulundu.

Ayrıca, Erol Fayda ve beraberindeki MÜSİAD Eskişehir Şube Lideri Hakan Duman ve idare şurası üyeleri, Vali Ayyıldız’ı makamında ziyaret etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu