Ekonomi

Gaziantep Vergi Dairesi Başkanı, depremden etkilenen kentte vergi beyanname ve bildirim sürelerini açıkladı.

Gaziantep Vergi Dairesi Başkanı Mehmet Tarık Törer, Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerden etkilenen kentte mükelleflerin mücbir sebep süresi içinde beyan ve bildirimlerine ilişkin açıklama yaptı.

Törer, yaptığı yazılı açıklamada, mükellefleri, ibraz edilmesi gereken beyanname ve beyannamelerin verilmesi için son tarihler ve mücbir sebebin sona erme tarihi içinde ödeme süreleri konusunda uyardı.

Mücbir sebep süresi boyunca, “vergi beyannamelerinin ve ibraz edilecek beyannamelerin verilme zamanları”, “bu beyanname ve bildirimler üzerinden tahakkuk eden vergilerin ödeme süreleri”, “deprem tarihinden önce tahakkuk etmiş her türlü vergi, ceza ve gecikme ve ödeme süresi mücbir sebep olarak ilan edilen süreye denk geliyor” diyen Törer, 2023 Motorlu Taşıtlar Vergisi ödeme koşullarının, ikinci taksit ödeme süresinin, her türlü vergi, ceza ve gecikme faizinin şok tarihinden önce yenilendiğini hatırlattı. idarece re’sen veya tahsil edilen ve vadesi mücbir sebep halinin başladığı tarihe denk gelenler için süre uzatılmıştır. Ayrıca mücbir sebebin geçerli olduğu dönemde beyanname ve beyannameler ile Gayrimenkul Sermaye Geliri beyannamelerinin verilmesine ilişkin süreler 15 Ağustos Salı günü sona erecek olup, bu beyan ve bildirimler üzerinden tahakkuk eden vergiler ile ikinci taksit 2023 Motorlu Taşıtlar Vergisi 13 Ağustos Perşembe günü ödenecek. Gün sonuna kadar ödenmesi gerektiğini hatırlattı.

İslahiye ve Nurdağı ilçeleri için mücbir sebep durumunun 30 Kasım’a kadar uzatıldığını kaydeden Törer, mücbir sebep halinin sona ermesine kadar verilmesi gereken beyan ve bildirimlerin 15 Aralık’a kadar uzatıldığını, bunlara ilişkin ödeme sürelerinin uzatıldığını kaydetti. 29 Aralık’a kadar vergiler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu