Ekonomi

Gaziantep İslahiye’den 25 ülkeye 1 milyon dolarlık biber ihracatı

Türkiye’nin önemli sofralık kırmızı biber üretim merkezlerinden biri olan Gaziantep’in İslahiye ilçesinden 25 ülkeye 1 milyon dolarlık ürün satıldı.

İslahiye Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Türkmen, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçenin sofralık kırmızı biberin değerli üretim merkezlerinden biri olduğunu söyledi.

İlçede 20 bin dönüm alanda yetiştirilen ve 25 tesiste işlenen sofralık biberin 25 ülkeye ihraç edildiğini belirten Türkmen, yurt dışı satışlardan 1 milyon dolar elde edildiğini belirtti.

Biberin lezzet ve kalitesinin bölgenin coğrafi özelliklerinden kaynaklandığını belirten Türkmen, ürünün Amerika, Almanya, Hollanda, İngiltere, İtalya, Fransa ve Romanya’nın yanı sıra birçok Orta Doğu ülkesine de satıldığını belirtti. ?? ?

Depremlerin ardından ilçe ekonomisini güçlendirmeye çalıştıklarını belirten Türkmen, şöyle konuştu:

“İlçedeki 25’e yakın biber işleme fabrikasının sahipleri ile biber üreticisini bir araya getirdik. Depremin yaralarını hızla sararken 25 ülkeye 1 milyon dolar ihracat yaptık. Bu hem ilçeme hem işverenime hem de çiftçime ciddi bir katkı oldu. Bu sayede ilçemizin daha iyi olmasını temenni ediyorum, “Bunu yerlere ulaştırmaya çalışacağız.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu