Haber

Denizde akıntıya kapılan kadın, 7,5 saat suda yüzerek hayatta kalmayı başardı.

Espiye ilçesine bağlı Sakarya köyündeki Batakçay mevkiine dün tek başına gelen 41 yaşındaki Feyza Alya Turan, öğle saatlerinde eşyalarını kıyıya bırakarak denize girdi. Bir süre yüzen Turan, akaryakıt taşıyan gemilerin demirlediği bölgede dubanın olduğu yerde akıntıya kapıldı.

Turan’ın akşam saatlerinde sürekli çalan cep telefonunu sahilde bulunan bir kişi, arayan yakınına çevrede kimsenin olmadığını ancak eşyaların bulunduğunu söyledi.

Turan’ın denize girdiği noktaya gelen yakınları, durumu Jandarma ve Sahil Güvenlik ekiplerine bildirdi. Ekipler tekneyle denizde arama yaparken Turan yüzerek kıyıya çıktı.

Olay yerine gelen sağlık ekiplerince tedbir amaçlı hastaneye kaldırılan Turan, sağlık kontrolünden geçirildi ve ardından taburcu edildi.

“AKŞAMDAN SONRA DIŞARI ÇIKAMAYACAĞIMI DÜŞÜNÜYORUM”

Feyza Alya Turan, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaklaşık 3 kilometre sürüklendiğini ve kaçmak için her zaman eşyalarının bulunduğu yöne yüzdüğünü söyledi.

Akşam saatlerinde kıyıda kendisini bekleyen insanları gördüğünü anlatan Turan, ” Jandarmayı görüyorum, ışıklarını görüyorum ama ilerleyemiyorum. Akşam, ‘Sanırım dışarı çıkamayacağım’ diye düşündüm. Yine de mücadeleme devam ettim. Hep sakin kalıp yüzmeye devam ettim, aslında 7.5 saat yüzdüm. Dinlenmek yok, bazen sırt üstü yüzdüm, pozisyon değiştirdim.” söz konusu.

Kıyıya yaklaştığında bir kişinin kendini kurtarmak için suya girdiğini anlatan Turan, bu kişiye uygun olduğunu, yüzebildiğini ve karaya çıktığını söyledi.

Bir süre burada kendisini bekleyen sağlık ekipleriyle şakalaştığını da söyleyen Turan, 7.5 saat yüzdükten sonra ayağa kalkamadığı için hastaneye kaldırıldığını vurguladı.

Turan, denizde panik yapmadığını belirterek, ” Deniz fobim yok. Benim için deniz karada yürümek gibidir, dalgalı da olsa derin de olsa böyle korkularım yoktur.dedi.

Turan, denize gireceklere fazla uzaklaşmamalarını tavsiye ediyor” dedi. Akıntı olduğu günlerde bile denize gitmesinler, çünkü akıntı onları kasırga gibi çeker. Tarladasınız ama bir metre geçemiyorsunuz, bunu kilometrelerce yüzmüş biri olarak söylüyorum. İstanbul’da adalara giderdim orada çok akıntı var orda bile deniz beni buralara sürüklemezdi.” sözlerini kullandı.

“Sakin olmayan insan kendi kendine boğulur”

Turan, bu tür bir durumda olanlara sakin olmalarını tavsiye etti” dedi. Sakin olsunlar, sakin olmayan insan kendini boğar, korkudan bunalır, kilitli kalır.’ sözlerini kaydetti.

sarizajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu