Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan son bilançoyu açıkladı: 311 bin bina kullanılamaz hale geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe Ulusal Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Devlet Üstünlüğü Kurban Madalyası Ödül Töreni”nde konuştu. Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“6 Şubat depremlerinde fedakarlık yapan yerli ve yabancı arama kurtarma ekiplerine bugün madalyalarını vereceğiz.

En zor günümüzde yanımızda olan sizlerin fedakarlığını ihmal edemeyiz. Uygunluğu karşılıksız bırakmamak kadim geleneğimizin bir gereğidir. Sizlere şahsım, milletim ve devletim adına en kalbi şükranlarımı sunuyorum.

55 BİN KİŞİYE MADALYA VERİLECEK

Kara gün arkadaşlarımızın hepsini biliyoruz. Her çaba ve her yardım eli için minnettarlığımızı farklı şekillerde ifade etmeye devam edeceğiz. İllerdeki valilerimiz, yurt dışındaki büyükelçilerimiz de bizim adımıza fedakarlık madalyası vermeye devam edecekler. 55 bin kişiye hediye edeceğiz.



Ekrandan çıkardığınız her canla, kendi canınızı riske atma pahasına sayısız mucizeye tanık olmamızı sağladınız.

311 BİN BİNA KULLANILAMAZ HALE GELDİ

Depremin ardından 29.600 artçı sarsıntı meydana geldi. Neredeyse hiçbir bina sağlam kalmadı. Son güncellemelere göre toplam 872 bin bağımsız bölümden oluşan 311 bin yapı kullanılamaz hale geldi.

21 Şubat’ta ilk kazıyı yaptık. Zelzele bölgesine 650 bin konut yapmayı planlıyoruz. Tüm şehirlerimizi eski ihtişamlarına kavuşturana kadar durmayacağız. Bunun için milletimizden bir yıl rica ediyoruz.

321 farklı lokasyonda toplam 781 bin 500 çadır ve 77 bin konteyner kurduk.”

selcuklu-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu