Ekonomi

Bakan Nabati’den ‘enflasyon’ yorumu: Düşüş trendine girdik

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, sosyal medya hesabından bugün açıklanan kasım ayı enflasyon bilgilerini değerlendirdi. Nebati, “Düşüş trendine girdik” dedi.

Bakan Nebati’nin sosyal medya hesabından yaptığı değerlendirmeler şöyle:

Kasım ayında enflasyon yavaşlayarak yüzde 84,39’a, yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE) yıllık bazda ise yüzde 157,69’dan yüzde 136,02’ye geriledi.

Daha önce çeşitli basın organlarında da belirttiğimiz gibi, küresel ölçekte beklenmedik bir gelişme olmazsa, enflasyonda zirveyi geride bırakarak düşüş eğilimine girdik.

‘KKM’nin TL’deki dik duruşu etkili oldu’

“Bu gelişmede uluslararası emtia fiyatlarının görece sakin seyri ve küresel koşullardaki bazı iyileşmeler etkili olurken, Döviz Korumalı Mevduat’ın sağladığı istikrarlı duruş ve Türk Lirası bazında hayata geçirdiğimiz birçok tedbirin etkili olduğu şüphesizdir.

Önümüzdeki aydan itibaren devreye girecek olan baz etkisiyle bu ay Yİ-ÜFE’de olduğu gibi enflasyondaki düşüş eğilimini daha keskin bir şekilde hissetmeye başlayacağız.

Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, Yüzyıl Türkiye vizyonumuz çerçevesinde uyguladığımız politikalarla enflasyonla mücadelemizi kararlılıkla sürdürürken, vatandaşlarımızın alım gücünü savunmaya devam edeceğiz.” (EKONOMİ HİZMETİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu