Haber

Aksaray’a sezonun ilk karı düştü

Aksaray’a sezonun ilk karı düştü

AKSARAY Aksaray’da hava sıcaklıklarının ani düşüşüyle ​​birlikte şehrin üzerine sezonun ilk karı düştü.

Aksaray’da kış mevsiminin kendini göstermesiyle birlikte hava sıcaklıkları gece saatlerinden itibaren bir anda düştü. Meteoroloji 8’inci Bölge Müdürlüğü’nün uyarılarının ardından dün gece beklenen sıcaklık düşüşü sabahın erken saatlerinde hissedildi. Sıcaklığın 4 dereceye kadar düştüğü kentte sezonun ilk karı düştü. Nüfusun yüzde 80’inin tarım ve hayvancılıkla geçimini sağladığı Aksaray’da vatandaşlar kar yağışını sevinçle karşıladı. Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğü kentte kar yağışının hafif ve aralıklı yağmur yağacağını tahmin ediyor. Aksaray’da gece sıcaklığın 1 dereceye kadar düşmesi bekleniyor.

Mevsimin ilk karını memnuniyetle karşılayan Esnaf Ali Göktaş (44), “Allah’a çok şükür sezonun ilk karı yağdı. Allah’ın rahmeti ile yağar inşallah Allah cimrilik yapan çiftçilerimizin yar ve yardımcısı olsun” dedi. kar yağmur bekliyoruz Allah yardımcımız olsun.Bugün için çok şükür çok keyifli bir doygunluk Mevsiminde görmek istediğimiz kar sonunda çaldı kapımızı.Sevilen geldi,zevk geldi. Günlerdir beklenen kar yeni yağmaya başladı Allah’a şükür devamı gelecek.Keyifli bereketli bir kış geçecek.Yaz mevsiminde bitki ve meyveler daha çok yeşersin inşallah.Herkese hayırlı olsun. Bu sıkıntılardan kurtulur Yeni yıl dileğimiz budur” dedi.

Karın yağdığını ve kışın geç geldiğini belirten İskender Kılıç (59), “Biz çok bu günü bekliyorduk. İnşallah devam eder. Kuraklık çok oldu. Çiftçimiz karşılığını alır inşallah.” Bu karla, bu yağmurla ektikleri ekinlerin sayısı arttı. İnşallah bu tür şeyler devam eder çünkü ağaçlarımız neredeyse yeniden çiçek açacaktı. Havamız yaz günüydü, inşallah kışı kışı gösterir” dedi. Eşi Rukiye Kılıç, “Şükürler olsun rahmet geldi. Çok kuraktı, ağaçlar çiçek açacaktı. İnşallah bereketli olur ve devam eder. Aksaray’ın iklimi çok kurak, Aksaray’a yağmur yağsın inşallah,” dedi. Türkiye’nin en kurak iklimi. Daha fazla nimet bekliyoruz.” ” söz konusu.

Aksaray’a misafir olarak geldiğini ve karla karşılaştığını belirten Mikail Çavuş (39), “İstanbul’dan misafir olarak geldim. İstanbul’da bu karı bekliyorduk aslında bu kar normal, çok şükür mutlu olduk. Aksaray’da. Toprağımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum. Vatandaşlarımız, çiftçilerimiz bu güzel kardan paylarına düşeni niyaz ediyorum.” “Toprak bereketli olur inşallah. Bizim için hayırlara vesile olur” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu